Як дізнатися новий айфон або б/у

Багато магазинів в Інтернеті та рекламні площадки пропонують до продажу різні моделі iPhone, які вже давно не випускаються. Однак, деякі з цих продавців можуть видаляти ці смартфони за абсолютно нові, а також пропонувати їх за значно меншу ціну, ніж офіційно продається в магазинах.

Очевидно, що багато можуть подумати, що під виглядом оригінальних смартфонів продають підробки. Хоча, звичайно, такі випадки трапляються, але частіше це справжні, оригінальні Айфони, які вже використовувалися та були відновлені. Так що це таке і як можна дізнатися, є iPhone відновлений чи ні? Про це ми докладніше розповімо далі.

Відновлений iPhone – це пристрій, який пройшов процес відновлення та тепер доступний для купівлі на ринку.

Існує два типи Refurbished Айфон.

  • Перший тип – це смартфони, які були раніше використані та потім повернені власниками через програму trade-in.
  • Другий тип – це пристрої, які мали виробничі дефекти та не були продані спочатку.

Обидва типи пристроїв проходять процес відновлення на заводі Apple, що включає встановлення нових дисплеїв, акумуляторів або материнських плат. Після відновлення пристрої отримують нову маркування і стають доступними для продажу як “Refurbished” iPhone. Ці пристрої не відрізняються від нових смартфонів і мають гарантію на обслуговування. Єдиним недоліком є те, що їх вже використовували інші або вони мали виробничий дефект. Проте це компенсується більш низькою ціною, яка зазвичай на 20% нижча, ніж у нових смартфонів.

На ринку відновлених iPhone існує неофіційний тип пристроїв, який можна придбати у приватних продавців та відновити самостійно. Зазвичай такі продавці займаються процесом відновлення самостійно, і тому їх часто називають “Нові актив”. Ці пристрої збираються в невеликих майстернях з різних деталей, які можуть бути як бувшими у вжитку, так і новими.

Звичайно, в такому випадку немає жодних гарантій якості, і придбання такого смартфона може бути ризикованим кроком. Незважаючи на більш привабливу ціну порівняно з офіційно відновленими смартфонами, краще утриматися від покупки таких пристроїв, щоб уникнути потенційних проблем у майбутньому.

Як визначити відновлений айфон

Якщо ви хочете дізнатися, чи є ваш iPhone офіційно відновленим, існує декілька ознак, на які варто звернути увагу. При відновленні пристрою йому присвоюється нова маркування, яка вказує на те, що він раніше був відновлений. Перш за все, подивіться на позначення моделі на упаковці.

Нові моделі мають префікс «M», а відновлені iPhone – префікс «F». Якщо пристрій був замінений за гарантією, то на коробці буде префікс «N», а якщо при покупці здійснювалась гравіювання, то префікс «P».

Однак не лише коробку потрібно перевіряти. Рекомендується також перевірити модель у налаштуваннях смартфона. Для цього потрібно відкрити налаштування, перейти до розділу «Загальне» та вибрати пункт «Про цей пристрій». Таким чином, ви зможете порівняти модель, вказану на коробці, з тією, яка вказана в налаштуваннях смартфона. Дотримуючись цих простих кроків, ви швидко зможете впізнати, чи є ваш iPhone новим або відновленим.

Як розпізнати офіційно відновлений смартфон від некачественного відновленого продукту?

Визначити, чи був смартфон офіційно відновлений чи ні, можна за декількома критеріями:

Коробка; Корпус; Гарантійне обслуговування. Особливості коробки. Перше, на що варто звернути увагу. Офіційно відновлені смартфони поставляються в повністю білих коробках без будь-яких принтів, малюнків та інших дизайнерських елементів. На нижній частині коробки на лицьовій стороні написано «Apple Certified Pre-Owned». Ззаду можна виявити, що номер партії починається з літери F, а перед повною назвою моделі є аббревіатура RFB, яка розшифровується як Refurbished.

Корпус відновленого смартфону може мати сліди використання або дрібні подряпини, але вони не повинні бути занадто помітними. Якщо корпус сильно пошкоджений, це може бути ознакою некачественної роботи з відновлення.

Офіційно відновлені смартфони Apple мають гарантію на 1 рік. Якщо у продавця немає інформації про гарантію або він пропонує незрозумілі умови гарантії, це, мабуть, низької якості Refurbished продукт.

Отже, щоб уникнути низької якості Refurbished смартфонів, потрібно перевірити коробку, корпус і гарантійне обслуговування. У разі сумнівів краще купувати від офіційних дилерів або перевірених продавців. Якщо ви купили б/у з проблемою, то зверніться до нашого сервісного центру, де ми проводимо ремонт айфон в Одесі.