Що таке відновлений айфон?

Відновлений айфон – це телефон, який раніше був у вжитку проте пройшов процедуру відновлення, заміни зношених елементів, поліровки та знов потрапив на прилавок до магазину. На ринку України лише недавно сформувався новий вид телефонів, які позиціонуються під словом “відновлений”. Дедалі частіше покупці обирають саме цей вид смартфонів, адже така техніка користується широкою популярністю через її низьку ціну та якість. Відновлені телефони проходять ретельну перевірку, ремонт та тестування, перш ніж потрапити на прилавки магазинів. До прикладу, компанія Айкула – https://icoola.ua/, що працює на Львівщині, проводить 3-рівневе тестування кожного свого девайсу, здійснює кільканадцять стрес тестів, перед тим як віддати його у руки клієнту. Давайте поговоримо про те, на що слід звертати свою увагу при виборі відновлених гаджетів та чому безкоштовна гарантія – це головна признака якості смартфона.

З яких запчастин відновлюють iPhone?

Сьогодні на ринку вдосталь поломаних/заблокованих телефонів різних моделей, починаючи від стареньких iPhone 7, закінчуючи новими 15 Про Макс. Саме ці телефони є великою базою запчастин, що слугують для відновлення інших телефонів. Безперечно, тут треба дивитися на того, хто відновлює ваш смартфон, адже якщо цим займаються високоякісні спеціалісти з відмінною репутацією, то проблем з подальшою експлуатацією не виникне.

Як перевірити відновлений iPhone перед покупкою?

Перед покупкою відновленого iPhone варто здійснити кілька важливих кроків, щоб переконатися, що пристрій знаходиться в належному стані і відповідає вашим очікуванням. Спершу вам потрібно вставити свою сім карту та скинути телефон до заводських налаштувань. Відзначимо, що цей процес може тривати до 10 хвилин. Це потрібно для того, щоб впевнитись, що цей смартфон не заблокований під оператора. Якщо після цих маніпуляцій телефон працює, йдемо далі.

Перевірка IMEI

Введіть *#06# на клавіатурі iPhone, щоб отримати IMEI. Перевірте IMEI на офіційному сайті Apple або інших перевірених сервісах, щоб переконатися, що iPhone не заблокований, не викрадено.

Візуальна перевірка

При візуальній перевірці телефону, окрім перевірки яскравості екрану та сенсора, важливо звернути увагу на наступні аспекти:

  1. Перевірка стану корпусу та країв: Огляньте корпус на наявність подряпин, вм’ятин та інших механічних пошкоджень. Особливу увагу приділіть кутам і краям, оскільки саме тут найчастіше з’являються сліди падінь;
  2. Перевірка камери: Зверніть увагу на лінзу основної та фронтальної камер. Переконайтеся, що вони чисті та не мають подряпин. Зробіть кілька фото та відео з різним освітленням, щоб перевірити якість зображення та наявність плям чи тіней на фото.
  3. Перевірка портів і кнопок: Переконайтесь, що всі кнопки (включення, регулювання гучності, домашня кнопка) натискаються легко і чітко. Також перевірте порти для зарядки та навушників на наявність забруднень або окислення, і випробуйте їх функціональність з відповідними аксесуарами.
  4. Перевірка динаміків і мікрофона: Відтворіть звук (музику, дзвінок тощо) для перевірки чистоти та сили звуку з динаміків. Спробуйте також записати аудіозапис або зробити дзвінок, щоб перевірити якість мікрофона.
  5. Тестування датчиків: Більшість смартфонів мають низку датчиків, таких як датчик освітлення, датчик наближення, акселерометр та ін. Використайте спеціалізовані додатки для перевірки їх роботи.

Кожен з цих пунктів допоможе вам отримати повне уявлення про стан телефону, що особливо важливо, якщо ви купуєте айфон бу.

Важливо! Обов’язково уточнюйте у продавця чи діє гарантія на акумуляторну батарею, адже саме цей компонент найчастіше може виходити з ладу або демонструвати некоректну роботу.

Перевірка функції

Зазвичай часу на перевірку у Новій Пошті чи при зустрічі з рук у пересічного покупця не багато, тож давайте пройдемся по найголовніших функціях, які вам слід перевірити в першу чергу.

  1. iCloud – зайдіть у налаштування та подивіться чи вийшов попередній власник зі свого профілю;
  2. TrueTone – свайпність екран та натисніть на індикатор збільшення/зменшення яскравості. У вас відкриється вікно в якому знаходиться можливість ввімкнення/вимкнення функції True Tone. Перевірте чи працює цей функціонал;
  3. Камера – перевірте чи працює slowmo та портретна зйомка та автофокус;
  4. Динаміки – активуйте диктофон та перевірте, чи якісний запис звуку. Не зайвим буде здійснити дзвінок та поспілкуватися з кимось із колег, щоб переконатися, що якість звуку під час розмови також на високому рівні;
  5. Бездротові мережі – часто трапляється, що після покупки наївний покупець приходить додому та розуміє, що у нього не працює Bluetooth чи Wifi, тож обов’язково перевіряємо бездротові мережі.

Якщо покупку здійснюєте у магазині, дізнайтесь чи є правило 14-денного повернення, адже перевірити усі нюанси одразу зазвичай не можливо.